2016. április 29., péntek

Kiszorította a hazait a lengyel alma

Az elmúlt hetekben almapiaci problémát jeleztek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vezetésének a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők: az orosz embargó miatt Európa-szerte, így hazánkban is nehézkessé vált a hűtőházakban elhelyezett almakészletek értékesítése, írja a Hajdú Online.
A helyzet áttekintésére a NAK egyeztető megbeszélést hívott össze a Földművelésügyi Minisztérium részvételével, valamint a kiskereskedelmi láncok képviselőivel, hogy közösen keressenek megoldást. Az eseményre a minisztérium dr. Feldman Zsolt államtitkárt delegálta, a NAK részéről Győrffy Balázs országos elnök jelent meg, a szabolcsi termelőket pedig Rácz Imre megyei elnök igyekezett képviselni. A napokban megrendezett találkozón megfogalmazódott az együttműködési szándék a piaci probléma megoldására.
Ennek értelmében a NAK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete vállalta, hogy az áruházláncok kérésének megfelelően pontos felmérést készít a tárolókban lévő, jó minőségű étkezési alma mennyiségéről, majd tájékoztatja a kiskereskedelmi láncokat. A megbeszélésen az áruházláncok nyitottak voltak arra, hogy (a kapott adatok alapján) a közeljövőben közös marketingprogramokkal segítsék az almapiaci nehézségek megoldását.

Forrás: http://magyarmezogazdasag.hu/hu/irasok/kerteszet-szoleszet-boraszat/kiszoritotta-hazait-lengyel-alma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése