2015. március 24., kedd

Vibráló színű árvácskák Budapest közparkjaiban

A FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is több tízezer árvácska kiültetésével és több mint 25.000 darab hagymás virággal teszi színesebbé a Főváros kiemelt zöldterületeit; a mintegy 3200 m2-es területre közel 100 000 darab vibráló színű növényt ültet ki.
A FŐKERT Nonprofit Zrt. a fenntartása alatt álló városrészek majd minden pontján közel 100.000 darab árvácskával és több mint 25.000 darab hagymással igyekszik élénkíteni az utcaképet. A hagymák még ősszel kerültek a virágágyásokban, így tavasszal úgynevezett többszintes virágágyakat kapunk, melyek dekorációs értéke a lehető legnagyobb.
A legnagyobb darabszámban tulipán fajtákat használtak, de jelentős mennyiségben ültettek nárciszokat is. Különlegességként szerepelnek a hagymások között a fenséges megjelenésű császárkoronák, és az évelőágyak tavaszi dekorálására kiültetésre került apróhagymások közül a hófény. Március végétől érdemes lesz folyamatosan nyomon kísérni a hagymás növények előbukkanását, hiszen nekik köszönhetően hétről hétre változik majd a virágágyak hangulata, megjelenése. A margitszigeti Pest-Buda Emlékműnél 10.500 darab nagyvirágú nárcisz virágzását, míg aGellért téren 2.000 darab piros és fehér tulipán fejlődését követhetjük majd nyomon. Ezek mellett a helyszínek mellett érdemes lesz ellátogatni a városligeti virágágyakhoz és az Eötvös térre is.
Idén, a kedvezőbb téli időjárásnak köszönhetően kevesebb a fagyási kár az ősszel kiültetett több mint 140.000 darab árvácskával tarkított ágyakban, azonban a taposási és egyéb rongálásokból adódó kár, sajnos az idei évben meghaladja a 7.500 darabot.
A kertészeti vállalat dolgozói kérik, óvjuk együtt a kiültetett virágokat, hogy minél tovább gyönyörködhessünk bennük mi, fővároslakók és Budapest látogatói egyaránt

Forrás: www.tajepiteszek.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése